De voordelen van een groen dak

gardenpod met sedumdak

Onze GardenPods staan op een unieke locatie waar je in alle rust kan komen werken. Je kunt hier alleen of samen met een team terecht om te brainstormen of te vergaderen. Door de bijzondere locaties midden in de natuur krijg je een boost van creativiteit, productiviteit en concentratie. De locaties verschillen, maar de Pods voldoen altijd aan dezelfde herkenbare standaarden, waaronder de sedum groendaken. Lees verder als je wilt weten welke voordelen daar aan zitten.

Wat is een sedum groendak?

Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak en bestaat uit vegetaties. Vegetaties zijn opzichzelfstaande vetplantjes die zichzelf in stand houden doordat ze vocht opnemen in hun bladeren en zich zo verder zullen ontwikkelen. De plantjes zijn zo sterk dat ze tegen enkele weken felle zon, droogte en hevige regen kunnen. Er zijn veel verschillende soorten sedumplantjes. Zo is elk dak van onze Pods toch nog een beetje uniek.

Waarom een groendak?

Een sedumdak kent allerlei mooie voordelen, wat het plaatsen hiervan erg interessant maakte voor ons. Onderstaand een opsomming van de meest benoemde voordelen.

 1. Isoleert de Pod
  Een sedumdak zorgt ervoor dat de Pod in de zomer koel en in de winter warm blijft. Een normaal dak wordt al snel 70 graden, terwijl een sedumdak niet warmer wordt dan 38 graden. Zo verlaag je dus de energierekening en dat is ook nog eens een stuk duurzamer!
 2. Vergroten van biodiversiteit 
  De sedum plantjes, kruiden en grassen die in het groene dak verwerkt worden bevorderen de leefomgeving van insecten, vlinders en vogels. Wij willen de natuur uiteraard graag een handje helpen.
 3. Regenwater absorberend
  Een sedumdam werkt absorberend tegen regenwater. Het vertraagt de afvoer van water naar de regenpijp en het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor verdamping door de planten. Hierdoor blijft het grondwaterpeil stabiel en is het risico op overstroming van de riolering kleiner.
 4. Lucht zuiveren
  De plantjes op het dak filtreren fijnstof uit de lucht en zetten de CO2 om in zuurstof. Door dit type dak op de Pod zorg je dus voor luchtzuivering. Deze duurzame ontwikkeling wordt in Nederland steeds belangrijker.
 5. Omgevingsgeluid dempen
  Een dak met sedum bootst een geluidsbarrière rondom je pand na. Het absorbeert geluiden en zorgt voor meer rust, zowel binnen in de Pod als buiten. Dit is natuurlijk ideaal, zo kunnen jij en je team zo geconcentreerd mogelijk werken.

Enthousiast geworden?

Helemaal geïnspireerd geraakt om origineel in de natuur te vergaderen? Bekijk ons aanbod aan unieke locaties in het groen op onze website! Je kunt één of meerdere Pods voor een hele of een halve dag huren en de Pods zijn voorzien van alle benodigdheden zoals airconditioning, verwarming en supersnelle WiFi. Vergader jij binnenkort in een GardenPod?

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).