Waarom vergaderen aan het water zorgt voor extra inspiratie

vergaderen aan het water

Veel bedrijven vergaderen wekelijks of soms zelfs dagelijks. Veruit de meeste vergaderingen vinden dan ook plaats op kantoor en gaan vaak ‘even snel’ tussendoor. In sommige gevallen zijn collega’s zo druk dat ze zelfs tijdens de vergadering nog snel een paar mailtjes zitten te tikken en dus niet met hun volle aandacht aanwezig zijn. Een vergadering buiten de deur kan ervoor zorgen dat deze een stuk productiever wordt. Vergaderen aan het water of op een andere bijzondere locatie zorgt voor meer inspiratie, minder afleiding en het zorgt ervoor dat je productiever bent. Mochten dit nog niet genoeg redenen zijn, we zetten er 4 voor je op een rijtje.

Vergaderen aan het water zorgt voor meer inspiratie

Misschien ken je het wel, je bent een dagje buiten de deur aan het werk en je merkt dat je er enorm lekker in zit. De ideeën stromen en dat geeft een enorm positief gevoel. Vergaderen buiten de deur zorgt voor meer inspiratie vanwege de andere ruimte en omgeving dan die je gewend bent. Bovendien zorgt het vergaderen op een andere locatie ervoor dat er een positievere sfeer in de groep hangt, waardoor het ook makkelijker wordt om ideeën te delen.

Volle aandacht

Op kantoor gaan vergaderingen vaak tussendoor, terwijl je echt de tijd neemt voor vergaderen wanneer je dat aan het water doet. Vaak wordt er een dag of dagdeel ingepland om te vergaderen waardoor niet alle punten zo snel mogelijk hoeven te worden besproken. Je hebt immers meer dan het vaste uurtje om te vergaderen. Dat zorgt ervoor dat er voldoende tijd is om ook een plan van aanpak te maken en deelnemers er met hun volle aandacht bij kunnen zijn omdat de dag is vrijgepland voor de vergadering.

Alles wat je nodig hebt

Vergaderen aan het water bij een vergaderlocatie betekent dat je van alle gemakken bent voorzien. Snel internet, een beamer en/of flip-over en meer dan genoeg pennen en notitieboekjes. Dus nooit meer stress omdat je pen het ineens niet meer doet, of omdat je geen papier bij de hand hebt.

vergaderen aan het waterWerk en ontspanning mengen

Wanneer je op kantoor vergadert ga je daarna snel weer verder met je werkzaamheden en neem je misschien niet eens pauze tussendoor. Werken op een andere locatie zorgt niet alleen voor meer inspiratie, maar geeft je ook de mogelijkheid om in een pauze even de benen te strekken door een rondje te lopen. Of om te genieten van alle flora en fauna aan het water. Want met een leeg hoofd ben je een stuk productiever zodra de vergadering weer begint.

Waar dan vergaderen aan het water?

Nu je genoeg redenen hebt om buiten de deur te gaan vergaderen is alleen nog de vraag: waar doe je dat dan? Bij Firm21 bieden we verschillende inspirerende vergaderlocaties, waaronder een vergaderlocatie aan het water. Gelegen aan de IJssel bij jachthaven Marnemoende, op korte afstand van de A12 bij Utrecht. Ondanks de centraal gelegen ligging kom je terecht in een oase van rust, perfect dus voor een inspirerende vergadering aan het water!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).